Gyakori kérdések

A szeptemberi és februári időszakban tudsz hozzánk jelentkezni, ekkor egy egyszerű online jelentkezési lapot kell kitölteni, melyet megtalálsz a főoldalon és a facebook-unkon is.

Igen, a mentorokat és mentoráltakat tantárgyak szerint párosítjuk össze, de természetesen mindkettőtöknek bele kell egyeznetek.

Minden megtartott óra után a mentoroknak rövid beszámolót kell írniuk az órán történtekről, tapasztalataikról.

Jelenleg 8 debreceni intézmény lakói vesznek részt a mentorprogramban, a DMJV Böszörményi úti CSÁO és GYÁO, Mester utcai GYÁO, a ReFoMix Fecske CSÁO és Fészek CSÁO, a SZETA, Kamilla CSÁO és Szivárvány CSÁO gyermekei. A mentoráltak nehéz anyagi körülmények között élnek, és mindannyian önként jelentkeznek a programba.

A tanítás heti rendszerességű, tehát legalább hetente egyszer kell órát tartanod, ezen felül ha te és mentoráltad is szeretnétek, akkor tanulhattok többet.

A kapcsolattartás formáját ti választjátok, akár telefonon, akár interneten is kommunikálhattok.

Mentornak bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves és aki úgy érzi, hogy tudásával és lelkesedésével szeretne olyan gyermekeket támogatni, akik nem rendelkeznek olyan anyagi háttérrel, ami lehetővé tenné számukra a különórák finanszírozását.

Nem, de számos más módon igyekszünk honorálni a mentorok munkáját, a sok szerzett élményen és tapasztalaton kívül továbbképzésekkel, előadásokkal és csapatépítő tréningekkel készülünk számukra.

Láthatatlan Iskola is a mentoring program with the goal of providing additional tutoring for underprivileged children who live in temporary homes in Debrecen. The volunteers who apply to be mentors help the children with their everyday studies, to make sure that no child is left behind because of their limited financial opportunities. The program includes children of all ages, from kindergarten to graduation. With various cultural and scientific programs our aim is to introduce the method of interactive studying to children.