Mentorálás

Láthatatlan Iskola alaptevékenysége a heti rendszerességű mentorálás. Az első osztálytól csatlakozhatnak a gyerekek a mentorprogramunkhoz, amelyben hetente együtt tanulhatnak a saját mentorukkal.

A lényeg, hogy a gyerekek megismerjék a tudás értékét, és a lehetőségekhez mérten megszeressék a tanulást, megismerjék a saját erősségeiket és megtalálják azt a módszert, amivel ők a legkönnyebben tudnak tanulni. 

Mentorálás

Ovis foglalkozások

ovis foglalkozás

Minden ovis csoporttal 2-3 mentor foglalkozik, akik előre felkészülve arra, valamilyen kézműves, mozgós interaktív foglalkozást tartanak a kicsiknek.

Az egyik foglalkozáson színekkel ismerkedünk húsvéti tojásfestés közben, volt, hogy KRESZ pályát építettünk nekik az otthon udvarában, hogy a helyes gyalogos és biciklis közlekedéssel ismerkedjenek.

Csoportos foglalkozás

Ahol különböző korosztályok tanulnak együtt, egymástól

Jövő-Menő programsorozat

Jövő-Menő programsorozat

Negyedévente összegyűlik a teljes Láthatatlan Iskola csapat - mentorok és mentoráltak, hogy egy bizonyos témakörről, tapasztalat útján tanuljon. Így többek között Lego-robotot programoztunk az NI önkénteseivel, hangszereket próbáltunk ki a "Hangszert a kézbe" programon, régészkedtünk a Déri múzeumban vagy épp a DebreSlam csapatával alkottunk közös slam-et.

Láthatatlan Nyári Tábor

Láthatatlan Nyári Tábor

A Júliussal együtt eljön a Láthatatlan Iskola napközis tábor is, ahol a programot a mentorok rakják össze, a hangulatot pedig a mentoráltak biztosítják! 🙂 A tábor elengedhetetlen elemei a reggeli torna, a medencézés, a kvízek, interaktív játékok, a csapatversenyek, az élményalapú tanulás.

Láthatatlan Évzáró & Évnyitó

Láthatatlan Évzáró & Évnyitó

2017 februárjában indult el a programunk, így hagyományosan ezen időszakban tartjuk az évzárónkat és egyben évnyitónkat. Az esemény első részében a támogatóinknak, partnereinknek tartunk egy rövid beszámolót arról, hogy mi történt a programmal az előző évben, majd csatlakoznak az eseményhez a gyerekek, akikkel játékosan, izgalmas feladatokkal, játékokkal búcsúzunk az évtől.

Mentoroknak

..hogy épüljön a mentor-közösség

MentortaLI

MentortaLI

A program szerepe, hogy előjöjjenek a problémák, kihívások, amikkel szembenéznek a mentorok, majd ezekre közösen találjunk megoldást.

Mentor Képzés

Mentor Képzés

Azért, hogy fejlődjenek a mentorok, még izgalmasabb órákat tudjanak tartani. 🙂